iPhone saldırı engelleme için kilit modu

iPhone saldırı engelleme için kullanılan bir özelliği size tanıtmak istiyoruz. iPhone kilit modu adlı özelliği hiç duydunuz mu ya da telefonunuzda denk geldiniz mi?

teknik destek

Telefonunuzu saldırılara karşı korumak istiyorsanız, iPhone kilit modu özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özelliği nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek, zamanı gelince sizin için belki önemli olacak.

iOS 16 sürümüyle hizmete sunulan kilitleme modu, son derece etkili siber saldırıları için üst düzey koruma sağlamakta. Bu zamana kadar böyle bir özelliğe sanırım ihtiyaç duyulmamış. Lakin çağımız her türlü saldırıya hazır olmaması bize öğretiyor.

iPhone kilit modu ne demek?

Kilit modu, iOS cihazlarında üst düzey siber saldırıları önlemek amaçlı çıkarılan önemli güvenlik seçeneklerinden biridir.

Apple’a göre, bu özellik öncelikle, halka açık profilleri veya ele aldıkları hassas bilgiler nedeniyle alışılmadık derecede büyük saldırılar ve kötü amaçlı yazılım saldırıları riski taşıyan kişiler için tasarlandı.

Bu, Kilitleme Modunun diğer insanlar için değerli olmadığı anlamına gelmez. Son zamanlarda, Google’ın Android cihazlarda Predator casus yazılım saldırılarını bildirdiğini , Play Store’daki kötü amaçlı kötü amaçlı uygulamaların tespit edildiğini ve Meta’dan hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında bulunan 400’ün üzerinde kötü amaçlı yazılım uygulamasının rapor edildiğini gördük. Görünüşe göre üreticiler , piyasadaki en iyi telefonlarla rekabet etmenin siber tehditleri ciddiye almayı gerektirdiğini fark etmeye başlıyor.

Apple’a göre, Kilitleme modu aşağıdaki özellikleri etkiler:

“Herhangi birini daha önce aramadıysanız, gelen FaceTime aramaları engellenecektir.”

“Cihazınızı bir USB aksesuarına veya başka bir bilgisayara bağlamak için cihazın kilidinin açılması gerekir.”

“Yapılandırma profilleri yüklenemez ve cihaz, Kilitleme Modundayken Mobil Cihaz Yönetimine veya cihaz gözetimine kaydedilemez.”

Söylemeye gerek yok, iOS Kilitleme Modunu açmak bazı oldukça kapsamlı kısıtlamalara yol açar. Ancak, hassas verilerin işlenmesini gerektiren bir görevde çalışıyorsanız veya genel bir ağda en iyi VPN uygulamalarından biri olmadan interneti kullanıyorsanız, bunu etkinleştirmek isteyebilirsiniz.

iPhone kilit modu nedir 2
iPhone saldırı engelleme için kilit modu

iOS Kilitleme Modu nasıl etkinleştirilir?

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve Gizlilik ve Güvenlik öğesine dokunun.
  2. Kilitleme Modu’na dokunun.
  3. Kilitleme Modunu Aç öğesine dokunun.
  4. Sayfanın en altına gidin ve Kilitleme Modunu Aç öğesine dokunun.
  5. Aç ve Yeniden Başlat öğesine dokunun.
  6. iPhone parolanızı girin.

Telefon kilitleme modunu etkinleştirmek adına sistemi yeniden başlatacak. Kilitleme modunu kapatmak isteyenler yine aynı sıralamayı uygulamaları yeterli olacak.

iPhone kilit modu ne demek nasıl kullanılır genel olarak anlatmaya çalıştık. Sıradaki öneri haberimiz iPhone’ da tarih kendi kendine değişiyor sorunu.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours