Windows 11 bilgisayarda Android oyunlar nasıl oynanır?

Artık PC’ de Android oyunları oynayabilirsiniz. Peki Windows 11 bilgisayarda Android oyunlar nasıl oynanır?

teknik destek

En sevdiğiniz mobil oyunlardan bazılarını çok daha büyük bir ekranda oynamanız artık mümkün. Bunun için yardımcı uygulamalar veya sanal işletim sistemleri kullanılırdı. Google Play’ deki oyunlar nihayet Windows kullanıcılarına ulaştı. Tabi şimdilik bazı ülkeler için geçerlidir. Uygulama beta olarak mevcut ve kullanıcıların bilgisayarında Android oyunları oynayabilmeleri için belirli sayıda oyuna erişmeleri sağlanacak.

Oyun listesinde 1945 Air Force, Genshin Impact ve Evony gibi oyunlar mevcuttur ve oynaması ücretsizdir. Aslında, bazı oyunların içerisinde satın alma olmasına rağmen, tüm oyunlar ücretsiz olarak indirilebilir. Oynayabileceğiniz sanırsak yaklaşık 85 oyun var ve Google büyük ihtimal çok daha fazlasını ekleyecektir. Burada en iyi özellik, istatistikler, bölümler ve başarın geneli bilgisayarla telefon arasında senkronize edilebilmesi.

Android oyunları bilgisayarda oynama özelliği

Microsoft, son işletim sisteminde Amazon’un uygulama mağazasından oyunlar ve uygulamalar getirmek için yakın zamanda Amazon ile ortaklık kurdu. Şimdi Google, Microsoft’un attığı adımları takip ediyor ve Android uygulamalarını Windows 11’e getirmeye başladı. Ancak bu, bundan farklı ve Google, bu yılın başlarında Google Play Games’in ilk beta sürümünü başlatmış olsa da, bir çok ülkede kullanıma açıldı.

Yine de Google Play Games’i indirebilmeniz için Windows PC’nizin sahip olması gereken belirli özellikler vardır. Bilgisayarınızın Windows 10 veya 11’de çalışması gerekecek ve en az 10 GB alana ihtiyacınız olacak. Ek olarak, bilgisayarınızda Intel UHD Graphics 630 veya benzer bir grafik kartı, en az dört çekirdekli bir işlemci, 8 GB RAM ve bir Windows yönetici hesabı bulunmalıdır

Google Play Oyunlar uygulamasının kurulumu ve hemen kullanımı kolaydır. Testlerimde Genshin Impact gibi oyunlar sorunsuz bir şekilde çalıştı ve her oyun sizi önce oyun görevinize sadık kalmanıza son derece yardımcı olan klavye kontrollerinden geçirecek.

Genshin Impact’in yaşamla dolup taşan özelliğini büyük ekran deneyimini ve çarpıcı grafikleri ile daha da beğeneceksiniz. Tek dezavantajı, fareyle etrafa bakmanın biraz sıkıcı olması ve bir telefonun dokunmatik ekranında kaydırmak kadar duyarlı olmamasıydı.

Bilgisayarda Android oyunlar nasil oynanir 2
Bilgisayarda Android oyunlar nasıl oynanır?

Android oyunlarını PC’nizde kendiniz deneyimlemek istiyorsanız Google Play Games’i nasıl kuracağınız aşağıda açıklanmıştır:

Google Play oyunlar bilgisayarda nasıl oynanır?

  1. Buradan https://play.google.com/googleplaygames web sayfasında Beta İndir seçeneğini kullanın.
  1. İndirdikten sonra, indirilene fare ile sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştırın.
  1. Uygulama yüklemeye başlayacak ve biraz beklemeniz gerekecek.
  1. Yükleme sorunsuz yapıldı ise, Google hesabınızla oturum açmanı istenilecek. Oturum aç ile işlem yapın.
  1. Artık oyunların çoğuna erişebileceksiniz, ancak bunları bazı bilgisayarlara indirmek için bilgisayarınızdan yönetici erişimi gerekebilir. Bu ayarı etkinleştirmeniz gerekirse, bu istem otomatik olarak açılacaktır. Yapacağınız Devam yazısına dokunmak ve ekrana gelen talimatlara uymak.
  1. İstendiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Artık destekleyen Android oyunları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Artık PC’de Android oyunlarını nasıl oynayacağınızı öğrendiğinize göre, kullandığınız işletim sistemine göre izleyeceğiniz yol aynı olacak. Tabi Windows 10 ve Windows 11 birbirine benzer şekilde çalışmakta. Windows 7 için net bilemiyoruz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours