Xbox oyun paylaşımı nasıl yapılır

Oyun severlerin nadirde olsa sorduğu sorulardan biri Xbox oyun paylaşımı nasıl yapılır sorusuna bu haberde yanıt arayacağız.

teknik destek

Xbox’ta oyunları arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin verilerek, herhangi birinin kitaplığından yararlanabilirsiniz ve satın alınan oyunların ücretini bölebilirsiniz. Bu işlemi Xbox One, Xbox Series X ve Xbox Series S cihazlarda kullanabilirsiniz. Tabi Series X oyunları One’ da oynanamayacağını söyleyelim.

Peki bu paylaşımın mantığı nedir? Basit bir dille, belirli bir Xbox konsolunu ana makine olarak atayabiliyorsunuz. Bir oyun satın alıp indirdiğinizde, bu oyunlar o makineyi kullanan herkes tarafından oynanabilir hale gelir.

Oyun paylaşımı yaparak, arkadaşınızın Xbox’ını ev makineniz olarak atayacaksınız (ve onlar da konsolunuzu kendi makineleri olarak atayabilirler). Bu, onların oyunlarına erişmenizi sağlayacak ve ikiniz de kendi makinelerinize giriş yapabileceğiniz için kendi oyunlarınıza da erişebileceksiniz. Kulağa karmaşık mı geliyor?

Adımları açıklamadan önce küçük bir uyarı: Evinizdeki Xbox’ınızın durumunu herhangi bir 12 aylık dönemde yalnızca beş kez değiştirebilirsiniz, bu nedenle kiminle oyun paylaşmak istediğinizi dikkatlice düşünmeniz iyi bir fikirdir. Microsoft ayrıca, en fazla beş kişinin üyelik avantajlarını aynı anda paylaşmasına izin veren bir Xbox Game Pass abonelik paketi planlıyor – bu da gelecekte yapmayı düşünmesi gereken bir şey.

Xbox oyun paylasimi nasil yapilir 2
Xbox oyun paylaşımı nasıl yapılır

Xbox Series S ve X’ de oyun paylaşımı nasıl yapılır?

  1. Bir arkadaşınızın oyun kitaplığını oynamak istiyorsanız, onun hesap detaylarını girmeniz gerekecektir. Aynı şekilde, oyunlarınızı oynayabilmelerini istiyorsanız, hesap ayrıntılarınızı konsollarına girmeleri gerekecektir. Menüyü başlatmak için gamepad’inizdeki Xbox düğmesine basın.
  2. Şimdi Profil ve Sistem adlı alana gidin ve Ekle ya da değiştir ile devam edin.
  3. “Sen kimsin?” şeklinde bir soru çıktığında, Yeni ekle ile devam edin.
  4. Konsolunda karşı taraftaki kişinin Microsoft hesabı ile oturum açılacak.
  5. Sonrasında, Profil ve Sistem alanına geri dönülecek ve Ekle seçilip ya da değiştir ile devam edin. Ardından diğer kişinin hesabını seçin.
  6. Şimdi gamepad’ en Xbox butonuna tekrar basınız. Profil ve Sistem’e tekrar girin, ancak bu seferde Ayarlar alanına geçin.
  7. Soldaki menüden Genel ve Kişiselleştirme seçilecek.
  8. Şimdi My home Xbox’ı seçin.
  9. Son olarak, Bunu evim Xbox yap’a tıklayın.

Artık konsoldan arkadaşlarınızın oyunlarına erişebileceksiniz. Herhangi biri kendi oyunlarını oynamak isterse, kendi hesaplarınıza geri döndüğünden emin olması yeterli olacak.

Oyunun destek sayfası https://support.xbox.com/?xr=footnav

Sonraki konu Windows 11 bilgisayarda Android oyunlar nasıl oynanır?

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours