Kalorifer peteğinin üstü sıcak altı soğuk

Kalorifer peteğinin üstü sıcak altı soğuk nedenini merak edenlere güzel bir haber hazırladık. Yazımızın devamına ise, merkezi ve gaz sistemlerini ayırdık.

teknik destek

Neden doğalgaz kalorifer peteğinin altı soğuk üstü sıcak soruları her kış ayında soruluyor. Bir çoğu bu şekilde peteklerin çalıştığını düşünüyordur. Lakin iş öyle değil.

Neden kalorifer peteği altı soğuk üstü sıcak?

Çoğunun cevap aradığı sorulardan biridir. Esasında birden fazla cevabı vardır. Tesisat, petek ve kombi kurulumu dahil bir çok etken var. Lakin net cevap aşağıya eklediklerimizden birinde bulunmakta. Bu da daha çok ya fazla petek ya vanaların yanlış konumlandırılması.

Peteklerde alt soğuk üst sıcak olma sebepleri şunlardan alakalıdır:

  • Radyatör peteklerde vanaların yanlış yere takılması.
  • Sonradan petek taktırılması. Ya da kombinin yetersiz kalması.
  • Mobil kollektör kurulumunun doğru yapılmaması.
  • Tesisatın düzgün yapılmaması.
  • Petek veya kombi bakımlarının uzun süredir yapılmaması.
  • Kombide nadir sorun yaşanması.

Kalorifer petek bağlantısı nasıl olmalı?

Nadir petek imalatlarına göre değişken olsa dahi, bilinen net sağlıklı bağlantı şekli her iki vananın alta takılı olması. Yani sağ ve sol alta vanalar takılı olmalı Genelde ya çapraz bağlanılıyor ya altlı üstlü bağlanılıyor.

Vanasız peteklerde hortum bağlantısı nasıl olur diyenlere de yine cevabımız aynıdır. Sağ ve sol alttan bağlantı yapılmalı.

Unutmadan sonradan takılan petekler kombinin yetersiz kalmasına sebep olur. Artı sonradan takılan peteklerin montajı çok önemlidir. Tesisatın nasıl değişeceği belli olmaz. İyi bir ustaya ihtiyaç olacaktır.

Kalorifer peteginin ustu sicak alti soguk 2
Kalorifer peteğinin üstü sıcak altı soğuk

Merkezi ve gaz ile ısınma sistemleri

Merkezi ısıtma, enerji kaynağının katı yakıtlardan oluşmasıdır. Petrol, su/buhar, odun ve diğer sıvılar, doğal gazlar ve elektrikli ısı pompaları dahil olmak üzere çok sayıda çeşit bulunmakta. Bir gazlı ısıtıcı basitçe doğal gazları alır ve onları ısı yapmak için yakar. Bu, diğer sistemlerden çok daha fazla ısındıkları anlamına gelir.

Merkezi gazlı ısıtma sistemleri, evleri ısıtmak için doğal gaz kullanır. Konforlu, kullanışlı, güvenilir ve daha verimli olduğu için normal bir merkezi ısıtma sistemine karşı doğal gaz kullanmayı şiddetle tercih ederim. Doğal gazdan gelen ısı, merkezi bir sistemden yayılan ısıdan çok daha sıcak hissettirir. Cebri hava sistemlerinden gelen hava yaklaşık 120 ila 140 derecedir. Merkezi bir sistemden gelen hava sadece 85-95 derece civarındadır. Hava bir odayı ısıtabilir, ancak 98.6 derecelik ortalama insan sıcaklığından daha düşüktür.

Cebri hava sistemi

En yaygın gazlı ısıtma sistemi tipi cebri hava sistemidir. Bu sistem havayı ısıtmak için bir doğal gaz brülörü kullanır. Özel sistem, sisteme soğuk hava getirerek çalışır ve bu daha sonra havayı ısıtan bir ısı eşanjörüne taşınır. Hava daha sonra evin kanal sisteminden bir üfleyici veya fan tarafından dışarı itilir. Gazla ısıtma konusunda sahip olduğum bir korku, evime CO emisyonu. Bununla birlikte, duvarıma havayı dışarıya iten duvar delikleri takılmıştır, böylece dumanları solumam. Bu, bir baca veya baca astarı ihtiyacını ortadan kaldırır.

Su bazlı sistem

Su bazlı sistemler, evleri ısıtmak için bir gaz kazanı kullanır. Kazan, bu özel sistemin en önemli parçasıdır. Neredeyse sürekli olarak içinden doğal gaz akışı olan büyük bir ateş gibidir. Bu sistem, daha sonra borulardan dolaştırılan sıcak su veya buhar oluşturmak için kazanı kullanır. Bu sistemlerde kullanılan birçok boyler aynı zamanda sıcak su ısıtıcısı olarak da kullanılmaktadır. Bu sistemler, radyatörler, zemin sistemleri veya süpürgelik üniteleri dahil olmak üzere ısıyı oluşturmak için farklı yollar kullanabilir. Radyatörler ancak içinden sıcak su akıp akmadığı için tamamen açık veya kapalı olabilir.

Doğalgaz kalorifer peteğinin üstü sıcak altı soğuk adlı içeriğimizde aynı zamanda petekte doğru bağlantı şekli nasıl olmalı bundan da söz ettik. Sıradaki konu en iyi Fiber modem fiyatları

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours