Android’ de WiFi şifresi nasıl görüntülenir

Birileriyle kablosuz şifremizi paylaşmak istediğimizde, hangi alanlara girerek işlem yapmamız gerektiği ni bu içerikte anlatıyoruz. Android’ de WiFi şifresi nasıl görüntülenir aşağıya gerekli adımları bırakıyoruz.

teknik destek

Bir ağ şifresini birisiyle paylaşmanız gerekirse, Android’de bir Wi-Fi şifresini nasıl görüntüleyeceğinizi bilmek önemlidir. Ve kabul edelim: bu çok oluyor. Wi-Fi ağınıza yeni bir cihaz bağlamaya çalışıyorsanız, ancak şifreyi ezbere hatırlamıyorsanız da son derece kullanışlıdır.

Elbette Android’de bir Wi-Fi şifresini basitçe paylaşmak hızlı, kolay ve genellikle tercih edilir , ancak bu her zaman mümkün değildir. Bir Android cihazdan bir Wi-Fi şifresini paylaşmak, Android telefonunuzda bir QR kodunu taramak için yeni cihazı kullanmayı içerir. Yeni cihazın kamerası yoksa (örneğin akıllı hoparlör veya web kamerası olmayan bir masaüstü bilgisayar) bu yöntem işe yaramaz.

Bazen, yeni cihaza girmek için işleri eski moda bir şekilde yapmanız ve şifreyi önünüzde görünür hale getirmeniz yeterlidir. İşte bu kılavuz burada devreye giriyor. İşte Android’de bir Wi-Fi şifresini nasıl görüntüleyeceğiniz.
Not: Aşağıdaki ekran görüntüleri bir Google Pixel ile çekilmiştir ve diğer Android cihazlarda benzer olmalıdır. Ancak, şu anda yalnızca paylaşılabilir bir QR kodu sunan Samsung Galaxy cihazlarında bir Wi-Fi şifresini görüntüleyemezsiniz.

Android’ de WiFi şifresi nasıl görüntülenir?

  1. Ayarlar açılsın ve Ağ ve internet’ e dokunalım. (Android’ de WiFi şifresini görüntülemek için gerekli adımları gösteren bir ekran görüntüsü İngilizce olarak yer alıyor)
  1. İnternet’ e dokunalım.
  1. Parolasını paylaşmak istediğiniz ağın yanındaki çarka dokunalım. Parolayı görüntülemek için ağa bağlı olmamız gerekiyor.
  1. Paylaş’ a dokunalım ve istendiğinde PIN’ i ya da parolayı girin.
  1. Parolayı görmek için QR kodunun altına bakın.
Android de WiFi sifresi 2
Android WiFi şifresini öğrenme
Android de WiFi sifresi 3
Android’ de WiFi şifresi nasıl görüntülenir

Parala değiştirmek isteyenler önce güçlü parolalar oluşturmaları gerekiyor. Şaka yapıyorum ama kendi şifrenizi sıfırlamadan önce düzenli olarak yapmanız gereken güçlü şifreler oluşturmak.

Modemden WiFi şifresini öğrenme

Genelde 192.168.1.1 IP adresi ile modemin içerisine gireriz. Kablosuz kurulum veya bağlantı ile alakalı ilgili seçeneğe girerek kablosuz şifreyi göster işaretine dokunmamız yeterlidir.

Tarayıcı ile modemin içerisine giremeyen kullanıcıların, modemlerini resetlemelerini öneriyoruz. Tabi kurulum için internet kullanıcı bilgilerini bilmeleri gerekiyor. Bilmeyenler internet hizmetini aldıkları yerler görüşmeleri gerekiyor.

Android WiFi şifresi öğrenme programsız olarak ne tür işlemler yapılmalı burada anlattık. Sıradaki konu Android telefonun pil ömrünü artırma

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours