iPhone Mail Drop ile büyük dosyalar nasıl gönderilir

iOS’ da büyük dosyaları e-posta ile göndermek için en iyi yöntem iPhone Mail Drop kullanımıdır. Bildiğimiz kadarı ile 5 GB dosya boyutuna kadar ücretsiz mail ile dosya gönderimi yapma olanağınız var.

teknik destek

iPhone ile mail üzerinden dosya nasıl göndereceğinizi bilmek önemlidir. Bu şekilde, ister fotoğraf, ister video ya da dosya çok kolayca gönderme imkanına sahipsiniz. Ne de olsa mail, çevrimiçi iletişimin en önde gelen yöntemlerinden biri olmaya devam etmekte. Dosyaları bir mesajla birleştirip, öğeleri paylaşmayı basit hale getiriyor.

Tabii ki, tüm gönderilerde kullanmak veya bazılarından gelen mailleri açmaktan bazen başımızı ağrıtıyor. Kısaca, dolandırıcılıkla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız bu posta eklerini açmaktan kaçınmalısınız.

iPhone mail’ de bir dosya nasıl eklenir

  1. Telefonun mail uygulamasını başlatın ve mevcut bir maili yanıtlayın ya da yeni bir e-posta başlatın.
  1. Şimdi mail oluşturduğunuz bölümde herhangi bir yere dokunalım.
  1. Klavyenin yukarısındaki arkaya bakan köşeli çift ayraç işaretine dokunalım.
  1. Bir dizi seçenekle karşılaşacaksınız. Belge eklemek isteyenler dosya işaretine dokunmalı.
  1. Artık eklemek istediğimiz belge için Dosyalar uygulamasına göz atalım. Bir doküman bulmadığımızda yardımcı olması için arama kutusunu kullanalım ve bulduğumuz dosyaya dokunalım.
  1. Herhangi bir görsel eklemek için görüntü işaretine dokunalım.
  1. Artık en yeni fotoğrafa göz atabilir veya Film Rulosunda depolanan her şeyi görmek için Tüm Fotoğraflar’ a dokunmalıyız. Eklemek istediğimiz bir resim gördüğümüzde, sadece fotoğrafa dokunalım.
  1. Yeni bir fotoğraf eklemek isterseniz Kamera işaretinden yararlanabiliriz. Kamera işaretine dokunalım ve fotoğrafı çekelim. Ardından Fotoğraf Kullan’ a dokunalım.
  1. Yukarıdaki tüm adımları eksiksiz uyguladıysak, eki mailin ana gövdesinde göreceğiz. Artık e-posta adresini kime göndermek istiyorsak, Kime adlı alana gerelim, bir kaç konu satırını yazalım, gövdesine istediğimiz metni yazalım ve ardından göndermek için yukarıya bakan ok işaretine dokunalım.
  1. Gönderilecek ek çok büyükse hemen uyarı ekrana gelecek.

Eki, iCloud kullanılarak Mail Drop üzerinden gönderme olanağına sahibiz. Alıcıya, eki indirmek için tıklanabilecek bir bağlantı gönderilecektir.

Bunu yapmak için Posta Bırakmayı Kullan’ a dokunun ve işte işlemimiz gerçekleşiyor. Artık mail’ de nasıl dosya ekleneceğini biliyoruz.

iPhone Mail Drop ile buyuk dosyalar
iPhone Mail Drop ile büyük dosyalar nasıl gönderilir

Sonraki önerimiz: iPhone’ dan Android’ e rehber aktarma

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours