Macbook şifre kırma iMac sıfırlama

Macbook şifre kırma programı soranlar oluyor. Teknolojik haber sitemizde buna yönelik eski bir şifre kırıcı programa yer verdik. Hazırladığımız içerikler daha çok şifresini unutan kullanıcılara hitap etmekte.

teknik destek

Öncelikle ne yaptımsa bir türlü şifreyi kaldıramadım diyenler varsa, kullandığınız sistemin faturası ile Apple’ dan destek almanızı öneriyoruz. Diğer türlü sistemi sıfırlayarak şifreyi kaldırmış olacaksınız.

Not: Macbook şifre kaldırma adımları önceki işletim sistemi sürümlerinde kullanılmıştır. Güncel sistemlerde işe yarıyor mu net emin değiliz.

Macbook şifre kırma programı

1. John the Ripper ile Mac şifre kırma:

John The Ripper, eskiden beri en bilindik şifre kırma programlarından biriydi. Lakin sürekli güncellenebilir bir yapıya sahip olan yazılım sayısı çok azdır. Burada da şu an güncel olup olmadığını bilmediğimiz bu programı deneyerek işe yarayıp yaramadığı anlayacaksınız. Rapid7 bilgisayar şifre kırma araçları olarak bilindik bir yazılımdır. Seçim yapılabilecek iki versiyonu vardır, ücretsiz ve ticari olan “PRO” sürüm. Hem performans hem hız için özel optimize edilmiş bir sürümdür.

Windows, BeOS, OpenVMS ve Mac OS gibi sistemler ile çalışan bir araçtır. Kullanımı kolay bir yapıya sahip ve ücretsiz kullanım ile işinizi göreceksiniz.

2. THC Hydra: Ağ kimliği doğrulaması, çoklu hizmetler ve Mac kayıp şifreleri kurtarmak için tercih edilir.

THC Hydra özellikleri

  • Windows, Solaris, OS X ve Linux’ da kullanım imkanı var.
  • Özelliklerin geliştirilmesi ile kolayca yeni modüller eklenme özelliği.
  • Brute force ve bazı saldırı seçenekleri.

3. Medusa MacPassword kırıcı araç:

Medusa, THC Hydra benzeri şifre kırma aracı, lakin kararlılığı ve hızlı oturum açma yeteneği onu THC Hydra’ya tercih eder.

Yazılım ile birden çok kullanıcı, bilgisayara ve şifrelere karşın Brute force işlemini uygular.

Medusa iş parçacığı tabanlı bir araçtır, bu özellik bilgilerin gereksiz yere tekrarlanmasını engeller. Tüm modüller bağımsız bir .mod dosyası olarak mevcuttur, bu nedenle kaba kuvvet saldırısı hizmetlerini destekleyen listeyi genişletmek için herhangi bir değişiklik gerekmez.

Medusa özellikleri

  • BSD, SunOS, Mac OS X ve Windows desteklemekte.
  • Thread tabanlı paralel test yapabilme.
  • Esnek kullanıcı girişinin iyi özelliği.
  • Paralel işleme hızı nedeniyle çatlama çok hızlıdır.
Macbook sifre kirma iMac sifirlama 2
Macbook şifre kırma iMac sıfırlama

Mac kullanıcıları için yukarıda bahsettiğimiz 3 yöntemler Mac şifre sıfırlama işlemini uygularsınız. Aynı zamanda Windows içinde geçerlidir.

Not: İnternette Mac ve iPhone için imyfone tarzı bir çok programla karşılaşacaksınız. Bu yazılımlarda tüm cihazlarda işe yaramadığını belirtelim.

Sıradaki: Windows 11 bilgisayardan veriler nasıl kurtarılır

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours