Çevrimiçi olmadığım halde WhatsApp’ ta çevrimiçi görünüyorum

Uygulamalarda zaman zaman yolunda gitmeyen şeyler oluyor. Örnek çevrimiçi olmadığım halde WhatsApp’ ta çevrimiçi görünüyorum sorunu bir ara günlerce sürmüştü.

teknik destek

Bilgisayarda WhatsApp Web hizmetini kullanıyor ve hesabınızın burada etkin olduğunu unuttuğunuzda, telefonda uygulamayı bir süre kullanmadığınız zamanda dahi son görülmede görülme tarihi sizi yanıltacak.

WhatsApp bilgisayarda oturum açık tutulduğunda, telefonunuzla yine bir bağlantı halinde olur. Kısaca arka planda çalışma mantığı oluşur.

Gizlilik konusunda endişeleriniz varsa, bilgisayarınızda WhatsApp’ ı kullanmadığınız zamanlarda oturumunuzu kapatmanız önerilir. Bu şekilde, son görülme durumunuz yalnızca uygulamayı telefonunuzda aktif olarak kullandığınızda güncel olacak.

WhatsApp çevrimiçi gözüküyorum sorunu

WhatsApp harika bir iletişim platformudur, ancak dikkatli olmazsanız rahatsız edici de olabilir. Platform bazen, aslında çevrimiçi olmasanız bile, konuştuğunuz herkese çevrimiçi durumunuzu gösterir. Bu, bu blog gönderisinde açıklandığı gibi çeşitli nedenlerden dolayı olabilir.

WhatsApp çevrimiçi olmadığınızda neden çevrimiçi göründüğünü merak ediyorsanız bunun birkaç farklı nedeni olabilir.

Belki de uygulama bilgisayarınızda veya başka bir cihazda açık ve oturumu kapatmayı unutmuşsunuzdur. Veya belki de push bildirimlerini etkinleştirmişsinizdir ve uygulama arka planda çalışmaktadır.

Her iki durumda da, bu önemli bir şey değil – ancak mahremiyet konusunda endişeleriniz varsa veya çevrimiçi olduğunuzu insanların görmediğinden emin olmak istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken bir şey.

1- WhatsApp’ ın arka planda çalışıyor olması

Bir iPhone kullanıyorsanız, uygulamayı aktif olarak kullanmadığınız zamanlarda WhatsApp Messenger’ınız arka planda çalışır. Bu, uygulamanın siz ona bakmasanız bile hala çalıştığı ve mesajları işlediği anlamına gelir.

Bunun gibi arka plan işlemleri pil ömrünü tüketebilir, bu nedenle nasıl çalıştıklarını ve bunları nasıl yöneteceklerini anlamak çok önemlidir.

WhatsApp için arka plan işlemeyi iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasından devre dışı bırakabilirsiniz.

2- Telefonda WhatsApp aktif lakin ekranda kilitli

Cihazınızda WhatsApp yüklüyse ve ekranınızı kilitlerseniz, uygulama arka planda çalışmaya devam eder.

Bu, biri size bir mesaj gönderirse, ekranınız kilitli olsa bile onu görebileceğiniz ve yanıtlayabileceğiniz anlamına gelir.

Ancak, WhatsApp için anında bildirimleri etkinleştirmediyseniz, cihazınızın kilidini açıp uygulamayı açana kadar yeni mesajlardan haberdar edilmeyeceksiniz.

3- Üçüncü parti araçlar kullanıyorsanız

Cihazınızda WhatsApp etkinliğini izleyen üçüncü taraf bir araç kullanıyorsanız, uygulama muhtemelen arka planda çalışıyordur .

Bu, WhatsApp’ı aktif olarak kullanmasanız bile uygulamanın hala çalıştığı ve verileri üçüncü taraf hizmete geri gönderdiği anlamına gelir. Bu, uygulamayı kullanmadığınızda bile çevrimiçi durumunuzun görüntülenmesine neden olabilir.

Çevrimiçi olmadığım halde WhatsApp’ ta çevrimiçi görünüyorum çözüm

Çevrimiçi olmadığım halde çevrimiçi görünüyorum ne yapmalıyım sorusuna yanıt vermek adına atacağınız bazı adımlar olacak.

WhatsApp çevrimiçi olmadığınızda sizi neden çevrimiçi gösterdiğini merak ediyorsanız, bunun olası bazı açıklamaları vardır.

İlk olarak, WhatsApp nasıl çalıştığını anlamak çok önemlidir. Uygulamayı açtığınızda otomatik olarak internete bağlanıyor ve WhatsApp sunucularına çevrimiçi olduğunuzu belirten bir mesaj gönderiyor.

Uygulamayı kapatsanız veya telefonunuzu kapatsanız bile, internete bağlı olduğu sürece WhatsApp sizi çevrimiçi olarak göstermeye devam edecektir.

Gerçekten çevrimdışı görünmenin tek yolu , telefonunuzun internetten bağlantısını kesmeniz veya zorla uygulamadan çıkmanızdır . Telefonunuz internete bağlıysa, WhatsApp kullanmasanız bile sizi çevrimiçi olarak gösterebilir.

Bu nedenle, çevrimdışı görünmek istiyorsanız Wi-Fi’yi kapatın veya telefonunuzu uçak moduna alın.

Artı uygulamanın gizlilik ayarlarını gözden geçirin. Açın kapatın ya da tersini yapıp deneyin. Belli kişileri seçerek deneyin. Gerekli adımlar aşağıdaki görselde.

WhatsApp ta cevrimici iken cevrimdisi gorunmek 3
Çevrimiçi olmadığım halde WhatsApp’ ta çevrimiçi görünüyorum

Uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyenler oluyordur. Bu yöntemi kullanmak istemeyenlerin deneyeceği en iyi yöntem, Android kullanıcılarının Uygulamalar adlı başlığa dokunun ve içerisinden WhatsApp’ ı bulmaları. Sonrasında bu seçeneğin içerisinde önbellek, veri ve güncelleme kaldırma bulunmakta. Burada önbellek ve güncelleme kaldırılarak denenmesi önerilir. Tabi WhatsApp’ ın yedeğini aldıktan sonra deneyin.

Konunun devamı için WhatsApp sürekli çevrimiçi görünüyorum yazısında.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours