Mac’ te Terminal ne işe yarar ve nasıl açılır

Sisteminizde, Mac’ te Terminal ne işe yarar ve Terminal nasıl açılır bulmaya çalışıyorsanız, aklınızda büyük ihtimal zaten bir kullanım vardır. İşletim sisteminde konsola direk erişim sağlanır. Başka bir deyişle, bilgisayarın arka planına bakmak için tercih edilen yöntemlerden biri.

teknik destek

Burada komut satırı arabirimi kullanılmakta, böylece tıklama yerine yazmak gerekiyor. Bazı yönden baktığımızda, bilgisayarınızın kullanımında önceki günlere geri dönüş yapmış oluyorsunuz. Ama Mac’ te değişiklik yapabilir ve birazda eğlenebilirsiniz. Yine de uyarı olması açısından, daha önce böyle bir şey yapmadıysanız veya kendinize güvenemiyorsanız, Terminal ile oynamamanızı öneriyoruz.

Mac’ te Terminal nasıl açılır

  • Launchpad açın, Diğer klasörü seçip, Terminal simgesine dokunun.

Her adımda ayrıntılı talimatlara göz atalım ve ekran görüntülerine dikkat edelim. Birde Terminal’ i bulmak ve açmak için başka yöntemlerde var.

Launchpad kullanarak Mac’ te Terminal nasıl açılır

Launchpad, uygulamalar için bir nevi merkez görevi görmekte. Onların hızlı ve de kolayca bir şekilde erişimlerini sağlamakta. Terminal orada da bulunmakta.

  1. Launchpad çalıştırmak için Launchpad işaretine dokunun ya da Touch Bar var ise, Mac’ den Touch Bar altındaki kare simgesine dokunun.
  1. Şimdi sıra Diğer klasörüne dokunmak ve klasör içerisinde, macOS ile gelen yardımcı programlar içerir. Kısaca uzman kullanıcıların uygulamalarının yer aldığı alan.
  1. Açmak istiyorsanız Terminal simgesine dokunmalısınız.

Finder kullanarak Mac Terminal açma

Finder içerisinden Terminal’ i bulmak için aşağıdaki sıralamayı uygulayın.

  1. Finder’ ı başlatalım ve sonra Git tıklayıp Yardımcı Programların seçilmesi gerekiyor.
  1. Alternatif olarak, Finder çalıştırılır ve kenar çubuğunda sola doğru Uygulamalar seçilir, ardından aşağı kaydırıp Yardımcı Programlar seçilir.
  1. Terminal’e çift tıklayın.
Mac te Terminal nasil acilir 1
Mac’ te Terminal ne işe yarar ve nasıl açılır
Mac te Terminal nasil acilir 2
Mac’ te Terminal nasıl açılır

Spotlight search kullanılarak Terminal açma

Spotlight, Mac’ te öğeleri hızla şekilde bulmayı sağlayan masaüstü arama özelliği. Uygulamaların yanı sıra kişiler, belgeler ve çok sayıda bilgiyi başlatmak içinde kullanılır. Kısaca özellikle bunların indirilmesine gerek yok. Malum dahili uygulamalardır.

  1. Sağ üst alandaki Spotlight Arama alanına tıklayalım ve klavyeden Command + Space tuşlarına basalım.
  2. Şimdi Terminal yazın.
  3. Siz bunu yaptığınızda bir sonuç listesi ile karşılaşacaksınız. Terminal işaretine tıklandığı zaman uygulama açılacak.

Artık Terminal başlatılabilir.

Mac’ te Terminal nasıl açılır adım adım yer verdik. Sonraki öneri içerik ise, iPhone Siri gelen aramaları sesli söyleme

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours