iPhone Siri gelen aramaları sesli söyleme

iPhone Siri gelen aramaları sesli söyleme özelliği hakkında yeni bir güncelleme geliyor. iOS 16 ile daha geniş bir özelliğe kavuşacağını belirtelim.

teknik destek

iPhone gelen aramaları sesli söyleme dendiğinde belki aklınıza arayan kişiyi bildirme özelliği gelecek. Lakin bu daha kapsamlı bir yenilik. Gelen aramaları ve bildirimleri Siri söyleyecek.

Şu an için beta sürümünde olan bu özellik iOS 16 ile geniş bir alanda hizmet verecek. Şirket, genişletilmiş çevrimdışı destek, ‌Siri‌’ yi kullanarak aramaları yönetme yeteneği ve yeni erişilebilirlik özellikleri dahil olmak üzere bir çok özelliği Siri asistanı ile yinelemeli iyileştirmeler yapıldı.

Bu yeni erişilebilirlik geliştirmelerinden biri, ‌Siri‌’nin iPhone’ nun hoparlörü aracılığıyla gelen aramamayı ve bildirimi duyurması seçeneği.

Daha önce iOS 15’te , ‌Siri‌’nin bildirimi duyur seçeneği sadece uyumlu olan bir kulaklık takarsanız çalışırdı. Bu nedenle kullanışlı bir güncellemedir, ayrıca artık ‌iPhone‌ işitme cihazları ile de çalışır durumda.

iPhone Siri gelen mesajları sesli söyleme içinde yine aynı alanda işlem yapılacak.

iPhone, cihazın yerleşik hoparlörü ile bildirimler ve aramaların duyurulacak şekilde ayarlanması için aşağıdaki adımların harfiyen yapılması yeterli olacak.

  • ‌iPhone‌ telefonunuzdan Ayarlar uygulamasını açın.
  • Aşağı kaydıralım ve Erişilebilirlik seçeneğini seçin.
  • “Genel” bölümünden Siri seçeneğini seçin.
  • “Sözlü Yanıtlar” bölümüne gidiniz ve Konuşmacıda Bildirimleri Duyur adlı yazının yanındaki seçeneği açın.
iPhone Siri gelen aramalari sesli soyleme 2
iPhone Siri gelen aramaları sesli söyleme

Hoparlörde Bildirimleri Duyur’ u etkinleştirdikten sonra, ‌Siri‌’ nin hangi uygulamalardan bildirimleri duyuracağını bağımsız olarak seçebileceğiniz yeni bir Bildirimleri Duyur menüsü görünecektir.

Bu ek menü ayrıca, Kulaklıklara Bağlandığında Duyurma seçeneklerinin yanı sıra, ‌Siri‌, onaylamanız için mesajı tekrar okumadan yani onay olmadan yanıtla işlemi uygulanacak. Onları destekleyen bildirimlere yanıt göndermesine olanak tanıyan bir seçenek içerir.

iPhone Siri gelen aramaları sesli söyleme için yeni güncelleme ile bakalım başka ne gibi yenilikler gelecek.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir