iPhone’ da videolar nasıl düzenlenir uygulama kullanmadan

iPhone’ da videolar nasıl düzenlenir programsız olarak anlattığımız bu adımları bir çok iOS kullanıcısının bilmediğini düşünüyoruz.

teknik destek

iPhone’ da videolar nasıl düzenlenir öğrenirseniz, aceleyle ya da yanlış şekilde çekilmiş fotoğrafları daha iyi bir şekle döndürmeniz mümkün olur. Belki bu yöntem, yardımcı uygulamalara göre profesyonel olmayabilir, lakin yerleşik uygulama olarak iyi bir düzenleme aracı olarak kullanarak videolarınızı daha etkileyici bir hale dönüştürme olanağınız var.

Dahili uygulama, en iyi video düzenleme uygulamaları ile boy ölçüşemeyecek olsa da, videoları hızlıca kırpma, pozları, vurguları, gölgeleri ve renkleri değiştirmenize imkan sunuyor. Ayrıca bazı harika filtrelerde yer alıyor. Aslında, iPhone telefonları piyasadaki en iyi telefonlar arasına sokan işte yardımcı yerleşik araçlardır.

Yani, en yeni iPhone 14 Pro modeline veya biraz daha eski bir modele sahip olun veya olmayın, düzenlemeye başlamanın zamanı geldi. Nasıl olduğunu gösterelim.

iPhone’ da videolar nasıl düzenlenir

  1. Her şeyden önce, cihazdaki Fotoğraflar uygulamasını açmak ve düzenleme yapmak için bir video seçmeniz gerekiyor. Ekran altında Albümler simgesine dokunalım ve aşağı kaydırıp Medya Türleri altında yer alan Videolar’ a dokunduğunuzda videolarınızı kolayca bulacaksınız.
  1. Şimdi video ekrandayken Düzenle’ ye dokunun.
  1. Videonuzu kısaltmak veya istenmeyen görüntüleri kesmek için kırpmak isterseniz , zaman çizelgesini göstermek için ekranın altındaki kamera simgesine dokunun .

Ardından , iki kaydırıcıyı basılı tutun ve zaman çizelgesinin soluna ve sağına doğru hareket ettirin.

  1. Bunu yaparken, saklayacağınız görüntünün etrafında sarı bir kutu göreceksiniz. Kaydırıcıları mutlu olana kadar ayarlayın. Kırpılan görüntüleri görmek için Oynat’ a basabilirsiniz .
  1. Kırpılan videonuzdan memnun olduğunuzda Bitti seçeneğine dokunun. Artık Videoyu Kaydet işlemini yapın; bu durumda orijinal dosyanın üzerine yazacaksınız. Videoyu Yeni Klip Olarak Kaydet seçeneğine de dokunabilirsiniz . Bu, orijinal videoyu olduğu gibi bırakmanızı sağlayacaktır.
iPhone da videolar nasil duzenlenir 1
iPhone video nasıl düzenlenir
iPhone da videolar nasil duzenlenir 3
iPhone’ da videolar nasıl düzenlenir

Düzenleme menüsünün kullanımı

Video görüntüsünün kendisinde ayarlamalar yapabilirsiniz. Örneğin, bir videonun parlaklığını, parlaklığını, gölgelerini ve hatta dönüşünü değiştirebilirsiniz.

  1. Ayarlama simgesine dokunun (kamera simgesinin sağında bir ses veya sıcaklık düğmesi gibi görünür).

Hemen, videonuzu hızlı bir şekilde düzeltmenizi sağlayan Otomatik seçeneğini (bir değnek gibi görünen bir simgeye sahiptir) kullanabilirsiniz. Otomatik düzenlemelerin ne kadar yoğun olmasını istediğinizi ayarlamak için kaydırma çubuğunu kullanın.

  1. Bununla birlikte, daha fazla kontrol istiyorsanız, sola kaydırarak Otomatik simgesinin sağındaki diğer simgeleri keşfedin.

Karşılaşacağınız ilk kişi Pozlama. Pozlama simgesine dokunduğunuzda , pozlamayı yükseltmek ve videonuzu parlaklaştırmak için kaydırıcıyı sağa ayarlayabilirsiniz.

Pozlamayı azaltmak ve videonuzu koyulaştırmak için kaydırıcıyı sola ayarlayın . Size yol göstermesi için ayarlamanızı yaparken düşen ve yükselen bir sayı göreceksiniz.

  1. Sonraki simge Öne Çıkanlar’dır ve videonuzdaki aşırı parlak bölümleri azaltmak için ayarlamalar yapabilirsiniz. Vurgular simgesine dokunun ve vurguları azaltmak için kaydırıcıyı tekrar sağa veya vurguları kaldırmak için kaydırıcıyı sola ayarlayın.
  1. Artık videonuzun karanlık alanlarını aydınlatabilirsiniz. Gölgeler simgesine dokunun ve gölgeleri yükseltmek için kaydırıcıyı sola , gölgeleri azaltmak için kaydırıcıyı sağa ayarlayın.
  1. Artık videonuzu hassaslaştırmaya devam edebilirsiniz. Videonuzun ton farkını artırmak için kontrast simgesine dokunun; kontrastı artırmak için kaydırıcıyı sola , azaltmak için kaydırıcıyı sağa ayarlayın.
  1. Ayrıca şunları da yapabilirsiniz:

Videonuzu daha parlak hale getirmek için Parlaklık’a dokunun — parlaklığı azaltmak için sola, parlaklığı artırmak için sağa ayarlayın.

Videonuzun karanlık bölümlerine karanlık eklemek için Siyah Nokta’ya dokunun — karartmak için sola, aydınlatmak için sağa ayarlayın.

Ve doygunluk, canlılık, sıcaklık, renk tonu, keskinlik, tanım, gürültü azaltma ve vinyet ile oynayın. Sadece bu uygulamalı alıştırmalarla başa çıkarak, bir görüntü üzerindeki etkilerini göreceksiniz.

Bir videoya filtreler ekleme

Bir filtre uygulayarak videonuzun genel görünümünü değiştirmek çok kolaydır.

  1. Filtre simgesine dokunun.
  1. Filtreler arasında sola ve sağa hareket edin ve gözünüze çarpan bir filtreye dokunun . Videonuzun görüntüsünü nasıl değiştirdiğini görmek için kaydırıcıyı sola veya sağa kaydırın.

Bir videoyu dönüştürme

Artık Dönüştür menüsüne alışmak isteyeceksiniz. Bir video çektiyseniz ve görüntüde dahil etmek istemediğiniz alanlar varsa, bunları kırpabilirsiniz. Videonuzun dikey ve yatay perspektifini de değiştirebilirsiniz.

  1. Başlamak için dönüştürme simgesine dokunun.
  1. Otomatik olarak kırpma modunda olacaksınız. Hareketli görüntünün hangi bölümünün videoya dahil edilmesi gerektiğini belirlemek için ızgara üzerindeki tutamaçları hareket ettirin.
  1. Kırpmayı bitirdiğinizde perspektifi değiştirebilirsiniz. Dikey simgesine dokunduğunuzda, kaydırıcıyı sola veya sağa ayarlayarak videonun perspektifini dikey olarak eğebilirsiniz.
  1. Yatay simgesine dokunursanız , kaydırıcıyı sola veya sağa ayarlayarak perspektifi yatay olarak eğebilirsiniz.
  1. Döndür simgesine de dokunabilirsiniz; bu, her bastığınızda video görüntüsünü 90 derece döndürmenize olanak tanır.
  1. Neden videoyu yatay düzleminde döndürmeyi denemiyorsunuz? Bunu yapmak için ekranın sol üst köşesindeki simgeye dokunun .

Video düzenlemeleri kopyalayıp yapıştırın

Bir videoda yaptığınız düzenlemeleri beğendiyseniz, bunları diğerine uygulayabilirsiniz.

  1. Ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun.
  1. Şimdi Düzenlemeleri Kopyala’ yı seçin . Yaptığınız düzenlemelerden yararlanmak için başka bir videoyu açıp düzenlemeniz , üç nokta simgesini tekrar seçmeniz ve Düzenlemeleri Yapıştır’ a dokunmanız yeterlidir .

Artık iPhone telefonda video düzenlemeyi öğrendikten sonra ufak bir deneme yapabilirsiniz. Video düzenleme sırasında hata yaparsanız merak etmeyin düzenleme sırasında orijinal görüntüye geri dönmeniz için Sıfırla adlı bir seçenek yer alıyor. iPhone video nasıl düzenlenir adımlarını detaylı olarak anlattık.

Sıradaki öneri içerik: Google rehberdeki kişileri iPhone’ a aktarma

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours