iMac nasıl güncellenir güncellenmiyor

iMac nasıl güncellenir çok sık sorulmuyordur diye düşünüyoruz. Malum bir Windows bilgisayar kadar kullanıcı oranı yok. En azından Türkiye için bu şekilde diyelim.

teknik destek

Bir Mac sistemi güncelleyeceğinizi bilmeniz zaman zaman önemlidir. Yolunda gitmeyen durumlarda özellikle müdahale edilmesi gerekebiliyor. Bu durum aynı zamanda en son sistem sürümüne ve uygulamalara sahip olmanızı sağlamanın yanı sıra, mevcut sürümlerdeki güvenlik sorunlarına karşı da önlem almış olursunuz.

Aslında, geliştiriciler ayrıca sürekli olarak yazılım hatalarını giderirler ve güncellemeleri takip ederek Mac’inizi korumaya ve verimli çalışmasını sağlamaya yardımcı olursunuz.

iMac güncellemesi

Bunu yapmanın iki yolu vardır: manuel ve otomatik. Manuel olarak güncelledikten sonra, güncellemeler sık ​​olabileceğinden, o noktadan itibaren otomatik yüklemelere izin vermeniz önerilir.

Neyse ki, ilk işlem çok basit ve kurmanız yalnızca bir veya iki dakikanızı alacak. En uzun bekleme, güncelleme için gereken süre olacaktır; bu nedenle, manuel olarak güncelleme yapıyorsanız, bunu genellikle Mac’inize hemen erişmeniz gerekmediğinde yapmak en iyisidir.

Bunu akılda tutarak, aşağı inelim. İşte bir Mac’i nasıl güncelleyeceğiniz.

  • Mac nasıl güncellenir
  • Elma simgesini tıklayın
  • Sistem Tercihlerini Seçin
  • Yazılım Güncelleme’ye tıklayın
  • Şimdi yükselt’i seçin
  • Mac’imi otomatik olarak güncel tut’u tıklamayı düşünün

iMac nasıl güncellenir

  1. Ekranın sol üst köşesindeki Apple simgesine tıklayın ve Sistem Tercihleri ​​öğesini seçin.
  1. Şimdi , Sistem Tercihleri ​​penceresinde görüntülenen simgelerden biri olacak olan Yazılım Güncelleme’ye tıklayın.
  1. Bir güncelleme işaretlendiyse (yani, pencere Mac’inizin güncel olduğunu belirtmiyorsa), ardından Şimdi Yükselt’i tıklayın .

Gelecekte bunu manuel olarak yapma konusunda endişelenmenize gerek kalmaması için Mac’imi otomatik olarak güncel tut’u da tıklayabilirsiniz. Bu ayarı değiştirmek için Mac şifrenizi girmeniz gerekecektir.

  1. Gelişmiş’i de tıklamalısınız . Burada, Mac’inizin otomatik olarak ne yapmasını istediğinizi belirtebilirsiniz. Tüm kutuların tıklanmasını tavsiye ederiz. Mac parolanızı girmeniz ve ardından ayarı kaydetmek için Tamam’ı tıklamanız gerekecektir .

Bu, Mac’inizin macOS güncellemelerini sistem veri dosyaları ve güvenlik güncellemeleriyle birlikte kullanıma sunuldukları anda indirip yüklemesini sağlayacaktır.

Ayrıca uygulamalarınızın da her zaman güncel kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunu aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

  1. macOS’i güncellemek için Mac’inizin yeniden başlatılması gerekebilir. Mac’inizin yeniden başlatılmasını bekleyin.
iMac nasil guncellenir
iMac nasıl güncellenir güncellenmiyor

Mac uygulamalar nasıl güncellenir

Ayrıca uygulamalarınızı güncel tuttuğunuzdan emin olmalısınız. Mac App Store’dan indirilen yazılımla bunu şu şekilde yapabilirsiniz. Mac’in App Store’undan indirilmemiş uygulamaları güncellemek istiyorsanız, ayrıntılar için yazılımın talimatlarına bakın.

  1. Ekranın sol üst köşesindeki Apple simgesini tıklayın ve App Store’u seçin.
  1. Otomatik olarak oraya götürülmezseniz soldaki menüden Güncellemeler’i seçin.
  1. Güncellemek istediğiniz herhangi bir uygulamanın yanındaki Güncelle’ye tıklamanız yeterlidir.
  1. Uygulamaların otomatik olarak güncellenmesini istiyorsanız, yukarıdaki bölümdeki 1, 2 ve 4. adımları izleyin ve Uygulama güncellemelerini App Store’dan yükle seçeneğini işaretlediğinizden emin olun . Ardından Mac parolanızı girin ve Tamam’ı tıklayın .

Artık bir Mac sistemi nasıl güncelleyeceğinizi biliyorsunuz. Mac nasıl güncellenir sorusundan sonra sıradaki Mac güncellenmiyor sorununa sıra geldi.

iMac güncellenmiyor sorunu

Bilgisayarlardaki güncelleme sorunlarından biri virüstür ama bu sistemlerde pek bu durum söz konusu değildir. Ama güvenlik sorunlarından biri de oluşmuş olma olasılığı var.

Mac sisteminizde güncelleme olmuyorsa, internet bağlantınızı kontrol edin ve buna yönelik denemelerde bulunun. Örnek başka bir bağlantıya bağlanın ve tekrardan güncellemeyi başlatın. Güncelleme tekrar olmuyorsa, bu seferde en son yaptığınız neler varsa bir göz gezdirin.

Sıradaki haberimiz: Mac’ te indirilenler nerede

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours