Zyxel P-661HNU-F1 modem kurulumu resimli anlatım

ZyxeL P-661HNU-F1 modem kurulumu yapılmasının genel nedenlerinden internet bağlantısının olmaması, wifi şifresini unutma ve ip almama sorunu. Kurulumdan önce gerekli olanları aşağıda bulacaksınız

teknik destek
  • LAN kablosuna ihtiyaç olabilir
  • Kurulumda Türk Telekom, Superonline ve Turknet hizmet bilgilerine ihtiyaç olacak
  • Modemin içerisine şifreyle giriş olacak. Bu bazen turktelekom olabiliyor
  • Kurulum sonuç vermezse modemin resetlenmesi kesinlikle gerekiyor


Zyxel P-661HNU-F1 kablosuz ayarlarını yapmadan önce servis sağlayıcınızdan kullanıcı adı ve şifre bilgilerini öğrenmeniz gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifre bilgileri olmadan adımlar gerçekleşmez.

Kurulumu yapmadan önce kontrol edilmesi gerekenlerden birisi de modem üzerindeki power ve adsl ışıklarını sabit yanmasıdır. Bu ışıklar sabit bir şekilde yanmıyorsa modeminiz arızalı ya da hattınızla ilgili bir sorun olabilir.

  • Kurulum ayarlarını yapmak için kullandığınız internet tarayıcısının adres satırına Zyxel modemlerin ıp adresi olan 192.168.1.1 yazıp modem arayüzüne girelim.
  • Açılan sayfada sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Kullanıcı adı yazan kısma admin yazalım. Daha sonra şifre yazan kısma ise 1234 yazalım ve modem arayüzüne giriş yapalım.
  • Daha sonra açılan sayfada ise sayfanın en alt kısmında yazan “ağ ayarları ” başlığını açın. Açılan menüde ki “geniş bant” yazan kısma girin
  • Sonraki aşamada ise aşağıdaki resimde ok işaretleriyle gösterdiğimiz çöp kutusunun yanındaki düzenleme seçeneği ile devam edin
  • Daha sonra açılan sayfada ok işaretleriyle gösterdiğimiz kısımlara servis sağlayıcınızdan aldığınız kullanıcı adı ve şifre bilgilerini yazalım ve sayfanın en alt kısmında bulunan “uygula” butonuna tıklayın
Zyxel P 661HNU F1 modem kurulumu 2
Zyxel P-661HNU-F1 modem kurulumu resimli anlatım
Zyxel P 661HNU F1 modem kurulumu 3
Zyxel P-661HNU-F1 ağ ayarları
Zyxel P 661HNU F1 modem kurulumu 4
Zyxel P-661HNU-F1 ppp kurulumu
Zyxel P 661HNU F1 modem kurulumu 5
Zyxel P-661HNU-F1 ppp kullanıcı adı
Zyxel P 661HNU F1 modem kurulumu 6
Zyxel P-661HNU-F1 kablosuz kurulum
Zyxel P 661HNU F1 modem kurulumu 7
Zyxel P-661HNU-F1 wifi kurulumu

Zyxel P-661HNU-F1 kablosuz kurulum

Daha sonra ise Zyxel P-661HNU-F1 kablosuz ayarlarını yapmak için yine sayfanın alt kısmındaki “ağ ayarları” yazan kısma ardından da “kablosuz ağ” yazan kısma girelim.

Son olarak açılan sayfada ise turuncu renkte ok işaretleriyle işaretlediğimiz kısımlara kablosuz ağ ismini ve kablosuz ağ şifresini yazalım ve kaydetmek için ise sayfanın alt kısmında bulunan “uygula” yazan butona tıklayalım.

Yukarıda görsel olarak anlattığımız işlemleri harfiyen yaptığınızda sorunsuz işlem yapılacaktır. Modeminizde ya da hattınızda herhangi bir sorun yok ise bu işlemleri yaptıktan sonra wifi üzerinden veya kablolu olarak internet bağlantısı sağlayabilirsiniz. 

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours