TikTok keşfete düşmüyor nasıl düşülür

TikTok keşfete düşmüyor şikayetlerinin çoğunun çözümü yetersiz kalabiliyor. Keşfete nasıl düşülür düşmüyor sorunu olanların denemeleri için önerilerimiz olacak. Kesin düşecek diyenlerin elle tutulur bir yöntem sunduklarını şu ana kadar görmedik. İçeriğimizdekilerin işe yaramasından çok deneme yapılmayla bir yol bulunabilir mi buna değineceğiz.

teknik destek

TikTok keşfete düşmüyor, ne yapılır? TikTok keşfete düşmüyor sorunu genellikle engellenen ve kişiler tarafından şikayet edilen hesaplarda karşılaşılmaktadır. Takipçi sayısı düşük olan ve beğenilmeyen hesaplarda da görülmektedir. Videonun keşfet üzerine düşüp düşmediğinin başka hesaplarda da kontrolü yapılmalıdır. Sürekli tekrar eden bir sorun olabilmektedir. TikTok üzerinden keşfet alanına düşmeyen videolara yaptırım gelmesi de olasıdır. Kişi bu durumlarda videonun ne tür durumlarda keşfet alanında yer almadığını incelemelidir.

  • İşlemlerden önce yaşanan geçici bir durum olabileceğini düşünerek bir kaç gün beklenmesi önerilebilir.
  • Sonrasında attığınız videoları değiştirin. Hem içeriği hem kategorisini.
  • Şikayet alan bir hesaba uygulanan yaptırımın bir sonucu uygulamadaki bazı alanların kullanılmaz hale gelmesi.

TikTok keşfete neden düşmüyor?

TikTok keşfede düşmek bazı durumlarda videoların keşfet alanına düşmemesi durumuyla da karşılaşılmaktadır. Kullanıcılar paylaştıkları videoların keşfet alanında olup olmadığının kontrolü sağlayarak ne sıklıklarla bu tür sorunlarla karşılaştıklarını araştırmalıdır. Keşfet alanına düşmemenin birçok sebebi vardır. Bu sebeplerden birkaçı şu şekildedir:

Kullanıcının aşırı yaptığı beğeni, takip ve yorum gibi durumlarda da paylaşılan videoları keşfet alanına düşmemektedir.

Paylaşılan videoların keşfet kurallarına uygun olmaması durumu da yer almaktadır. İzleyicileri rahatsız edecek içerik ve seslerin bulunması da etkendir.

Kullanıcı hesabının doğrulanmamış olmaması ve hesap üzerindeki profil bilgilerinin eksik olması.

Sık sık profili üzerinde değişiklik yapmak.

Yapılan video paylaşımlarında kurallara uyulmaması gibi etkenlerde videonun paylaşılmama sorununun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

TikTok keşfete düşürme seçenekleri

TikTok keşfete çıkmak için kullanıcılar sorunun devam edip etmediğini kontrol etmelidir. Bir başka hesaplardan da kontrol sağlanmalıdır. Kısa mı yoksa uzun vadede mi oluştuğunun araştırılması gerekmektedir. Aynı tür durumların devamı söz konusu ise kullanıcı hesaptan çıkış yaparak şifre ve doğrulama kodu ile giriş yapmayı denemelidir. Profil üzerinde eksik bilgiler var ise tamamlanmalıdır.

Mail ile onay sağlanmalıdır. Uygulama ayarlarında değişikler yapmalıdır. Ayarlar içerisinde bulunan “rapor et” seçeneğine tıklanarak sorun iletilmelidir. Uygulama üzerinde bu bilgilerin tamamlanması ve güncellemesi ile keşfet alanında video paylaşımı kontrol edilmelidir.

TikTok keşfete düşmüyor sorunu son zamanlarda birçok kişi tarafından TikTok üzerinden rapor edilmektedir. Bazı kullanıcılar üzerinde yasakların ve engellemelerin gelmesi ile kişi tarafından video paylaşımı yapılamaz. TikTok kullanıcılarının güvenliği için birtakım kurallar koymaktadır.

Bu kurallara uyulmadan paylaşım yapılmasına izin vermemektedir. TikTok tarafından şüpheli olarak görülen kişilerin keşfet alanına video paylaşımları yapmalarına izin verilmez. Kişiler kendi hesaplarının engel ve yasak almadığını öğrenmeleri için diğer paylaşılan videolara bakmalıdır. Kısa ve uzun vadede her hesapta ve videoda aynı sorunla karşılaşılma durumu öğrenilmelidir.

Kullanıcının kurallara uymayacak hareketler sergilemesi

Topluluk kuralları denilen katı kurallara uymayanların hesaplarına uygulanan yaptırımlardan biri keşfet özelliğinin kısıtlanması olabiliyor. Bu farklı bir özellikte de aynı şekilde çıkabilir.

Ceza alan kullanıcıların hesapları eskisi kadar popüler olmayabiliyor. İzleme sayısı ve beğeni sayısının düşmesi olasılığını vurgulamak istiyorum.

Bilinçsiz kullanıcıların hesaplarının çoğu askıya alınabiliyor. Normalde belli bir yaş grubunun belli paylaşımların dışına çıkmasından dolayı alacağı uyarıların oranına göre yaptırım sayısı ortaya çıkabilir.

Aşırıya gidilecek davranışların bir sonucu bu da olabilir. Sürekli peş peşe yapılan paylaşımları, beğeniler ve şifre değiştirme ya da sıfırlama girişimleridir.

TikTok kesfete dusmuyor
TikTok keşfete düşmüyor nasıl düşülür

Şüpheli görülen hallerde o gün hiç bir şekilde ilgili hesabın kullanımında bir sınırlama uyguluyorsa, o zamanda önemli olan yerler için destek isteyebilirsiniz. Lakin birine ihtiyaç olmadığı şeyler için yapacağınız yönlendirmelerin ekstra yük çıkaracağını vurgulayalım.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir