Telefonda kameranız başka bir uygulama tarafından kullanılıyor

Kameranız başka bir uygulama tarafından kullanılıyor, Samsung ve diğer bir çok Android telefonda karşımıza çıkıyor. Peki sürekli karşılaştığımızda acaba ne yapmalıyız?

teknik destek

Kamera kullanılıyor sorunu sık yaşayanların yapması gerektiğini düşündüğümüz şeylerin bir listesini bu haberde toplayacağız

Kameranız başka bir uygulama tarafından kullanılıyor ne demek?

Başka bir uygulama tarafından kullanılıyor, mobil cihazlarda ve hatta bilgisayarlarda dahi karşılaşılan geçici sorunlardan biri. Arka planda kamerayı çalıştıran herhangi bir şeyin sebep olduğu sorun.

Telefonun kamerası başka bir uygulama tarafından kullanıyor sorunu eskiden daha sık karşımıza çıkardı. Sanırız işletim sisteminden alakalı sorunlardan dolayı yaşanırdı. Zamanla hep sistemler daha stabil hale getirildi hem de daha güçlü donanıma sahip telefonlar üretilmesi ile nadir karşılaşılmaya başlandı. Zaten sürekli bu tarz durumlar bir dönem Çin malı denilen replika cihazlarda karşılaşılırdı. Şimdilerde pek replika ürünlere yönelen olmadığından fazla da şikayet gelmiyor.

Kamera kullanılıyor sorunu için çözüm önerileri

İlk kez uyarı alan kişilerin yapacağı en iyi şey cihazlarını yeniden başlatmaları olacak. Uzun süredir cihazlarını kapatmayan kullanıcıların karşısına benzeri sorunlar çıkar. Zaten sorun olsun olmasın kesinlikle 3-4 günde bir kerede olsa cihazlarda kapat aç yapılması sağlıklı olacaktır.

Ara ara kamera kullanılıyor hatası alanların yapacağı en iyi yöntemler şöyle olacak:

-Son zamanlarda karşılaşıyorum diyenlerin kesinlikle son zamanlarda cihazda neler yaptığına bakması gerekiyor. Yüklediği uygulamalar, yaptığı güncellemeler ve kullanımların incelenmesi gerekiyor. Duruma göre kaldırılacaklar veya yeniden yükleneceklerin kontrol edilmesi gerekiyor. Hemen hemen hepsinde deneme yanılma yön verecek.

-Virüs bulaşmış olma ihtimalini de değerlendirmemiz gerekiyor.

-Bir şey kamerayı açık tutuyor mu bunun da araştırılması gerekiyor.

-Yardımcı kamera uygulamasından yararlananların bu uygulamayı kaldırıp denemeleri gerekiyor. Kullanmayanların ise, sorunsuz çalışan bir kamera uygulamasını kurup çalıştırıp denemeleri de öneriler arasındadır.

Kurulu uygulamaların kontrolü

Örnek uygulama virüs koruması için kurduğunuz bir uygulama varsa bu kesinlikle kontrol edileceklerin başını çekiyor. İçerisinde kamerayı yöneten bir şey varsa ayarları değiştirip deneyin. Bunun dışında kamerayı kullanacak uygulamalara bakın. Örnek Skype ile deneyelim. Görüntülü görüşme yaptıktan sonra bakalım.

Yazılım tarafındaki sorunlar

Net bilemeyiz ama bu olasılıkta var. Güncellemeler varsa yapın. Sorun yok ise, yukarıdakilerin denenmesinden sonra sıfırdan yazılımınızı kurun.

Android kameranız başka bir uygulama tarafından kullanılıyor hatası için yazdığımız önerilerin işe yarayacağınız düşünüyoruz. Uzman desteğine ihtiyacı olan kullanıcıların teknik destek veren yerlerle görüşmesi önerilir. Artı telefonunuzun garantisi varsa yetkili servis en iyi tercih seçeneği olacak.

kameraniz baska bir uygulama tarafindan kullaniliyor
Telefonda kameranız başka bir uygulama tarafından kullanılıyor
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir