iPhone’ da birinin konumu nasıl bulunur

İnsanları biraz endişelendirse de, iPhone’ da birinin konumu nasıl bulunur bilmek hem sizin için hem izleyen için bazen iyi olabiliyor.

teknik destek

Birilerinin yerini öğrenmek istediğiniz kişi, ister bir arkadaş ister ailenizden biri olsun, o kişinin rahat bir şekilde evinde olması kadar insanı rahat ettiren başka bir duygu yoktur diye düşünüyoruz. Birinin kaybolmadığından emin olmak için kişinin konumu kontrol edebilir ve kişi konser gibi yoğun alanlarda ise en azından o konumda mı değil mi merak etmek zorunda kalmazsınız.

Sebep ne olursa olsun, doğru paylaşım ayarları yapıldığında iPhone’ da birinin konumunu bulmak oldukça kolaydır. Bu eğitimde hepsini ele alacağız.

Not: Güvenliğiniz her şeyden önce gelir. Birinin konumunuzu bilmesinden memnun değilseniz veya tehlikede olduğunuzu düşünüyorsanız, iPhone’da Güvenlik Kontrolü’ nü nasıl kullanacağınıza ilişkin kılavuzumuzu okuyun . Bu özellik, konumunuza erişimi olan herkesi anında durdurmanıza olanak tanır.

iPhone’ da birinin konumu nasıl bulunur?

iPhone’ da birinin konumunu bulmak istiyorsanız, o kişinin sizinle konumunu paylaşmayı kabul etmiş olması gerekiyor. Bunun için Apple’ ın bul hizmetini kullanarak kişinin onayı gerekiyor. Tabi kişinin konumunun nasıl paylaşılacağı bilinmesi gerekir. karşılaşacak sorunlar için sorunu gidermek adlı öğreticiyi okumaya değer konulara göz atmanızı öneriyoruz.

İşlemlerde kolaylık sağlamak için, burada yer alan adımlara ufak bi göz atacağız. Arkadaşınızdan onu takip etmesini istemeniz gerekecek ve eğer konumunuzu birisiyle paylaşmak istiyorsanız, bu adımları da takip etmeniz gerekiyor.

  1. iPhone’unuzda Bul uygulamasını açın . Bunu bulmanın en hızlı yolu, Spotlight’ı aramak için ekranı aşağı çekmek ve arama kutusuna “bul” yazmaktır. Göründüğünde Uygulamamı Bul simgesine dokunun.
  1. Ekranın altındaki Kişiler sekmesine dokunun.

Konumunuzu daha önce hiç başkaları ile paylaşmadıysanız, Konum Paylaşımını Başlat’ la devam edin.

Konumunu daha önce paylaşanların + simgesine dokunarak Konumumu Paylaş’ ı seçmeli.

  1. Konumu paylaşmak istenilen kişinin adı girilmeli ve Şimdi Gönder’ e dokunmalı.
  1. Konumunuzu ne kadar süreyle paylaşmak istediğinizi seçin. Bir Saatlik, Günün Sonu veya Süresiz.
  1. Alıcıya konumu paylaştığı bildirilir ve alıcı da aynısını yapmaya davet edilir. Başlamak için bildirime dokunmaları ve ekrandaki diğer talimatları izlemeleri gerekecek .
iPhone da birinin konumu nasil bulunur 1
iPhone’ da birinin konumu nasıl bulunur
iPhone da birinin konumu nasil bulunur 2
iPhone konumu nasıl bulunur

Birinin konumunu nasıl takip ederim?

Ayrıca birisinin konumunu sizinle paylaşmasını isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için önce konumunuzu onlarla paylaşmanız gerekecek — bu yüzden bu bölüme geçmeden önce yukarıdaki adımları izleyin.

  1. iPhone’ da Bul uygulamasını açın ve ekranın altında Kişiler sekmesine dokunun.
  1. Listeden bir kişi seçin ve konumu görebilecek tüm kişileri gösterin.
  1. Kişi bilgileri sayfasını aşağı kaydırın ve Konumu Takip Etmeyi İste seçeneğine dokunun. İstek karşıya gönderilecek ve yapacağınız sadece Tamam’ a dokunmak olacak.
  1. Şimdi, talebin kabul edildiğini bildiren bir bildirim alana kadar beklemeniz gerekiyor.

iPhone’ da birinin konumunu nasıl bulurum?

Biri sizinle konumunu paylaştığı zaman, artık nerede olduklarını görmek kolay olur.

  1. iBul uygulamasını açın ve ekranın alt sekmesindeki Kişiler alanına dokunun.
  1. Bulmak istediğiniz kişinin adını seçin ve konumunun bir harita üzerinde tam olarak gösterildiğini göreceksiniz.
  1. Ekranın alt kısmındaki kişi kartındaki seçenekleri de kullanabilirsiniz. Kişiyle temasa geçmek veya kişinin konumuna giden rotayı göstermek için yol tariflerini seçmek istiyorsanız İletişim’e dokunun.
  1. Birisi belirli bir eylemi gerçekleştirdiğinde de bilgilendirilebilir. Bildirimler altında yer alan Ekle seçeneğine dokunun.
  1. Şimdi Bana Bildir’ i seçin.
  1. Ne zaman bildirim alacağınızı seçebilirsiniz. Örneğin, bir kişi ayarlanmış bir konum olarak ayrılırsa bilgilendirilmeyi seçebilirsiniz.

Bunu yapmak için, Ayarlar’ a dokunun, ardından çıkan listeden bir konum seçelim ya da Yeni Konum’ a dokunalım. Daha sonra ne sıklıkta bildirim almak istediğinize karar verebilirsiniz: Bir dahaki sefere olduğunda, bu durumda Yalnızca Bir Kez öğesine veya her durumda, bu durumda Her Zaman öğesine dokunun.

Artık iPhone’ da birinin konumu nasıl bulunur sorusuna yanıt bulmuş olacaksınız.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours